Rådgivning om forsikring

Som dyreejer er der nogle få vigtige ting, du må have styr på, og nogle forsikringsmuligheder, det er klogt at tage stilling til, før behovet melder sig.

For hunde gælder:

Ifølge dansk lovgivning skal alle hunde have en ansvarsforsikring samt være ID-mærket (mikrochip eller evt tatovering) og registreret i Dansk Hunderegister.

Hundeansvarsforsikring (lovpligtig) dækker, hvis din hund skader andre mennesker eller deres ting.

Sygeforsikring er tilvalg (ikke lovpligtigt), der dækker hvis dit dyr bliver sygt eller kommer til skade. Du kan se en oversigt over forskellige sygeforsikringer på dette link.*

Derudover er der mulighed for at tegne sundhedsplan hos din dyrlæge. Sundhedsplan er en abonnementsordning på forebyggende sundhed og vaccinationer og tilbydes bl.a. på Ringe Dyrehospital. Læs mere om VetPlan

For katte gælder:

Der er endnu ingen lovgivning for katte.

Sygeforsikring kan tegnes på katte hos de fleste forsikringsselskaber, og dækker hvis dit dyr bliver sygt eller kommer til skade. Du kan se en oversigt over forskellige sygeforsikringer på dette link.*

Derudover er der mulighed for at tegne sundhedsplan hos din dyrlæge. Sundhedsplan er en abonnementsordning på forebyggende sundhed og vaccinationer og tilbydes bl.a. på Ringe Dyrehospital. Læs mere om VetPlan

For kaniner gælder:

Der er ingen lovgivning for kaniner.

Sygeforsikring kan tegnes på kaniner hos nogle forsikringsselskaber, og dækker hvis dit dyr bliver sygt eller kommer til skade.

Spørg dit forsikringsselskab, hvis du er interesseret i en sygeforsikring til din kanin. I vores kaninmapper ligger der brochurer fra mindst 2 forsikringsselskaber, der tilbyder denne forsikringstype.

Direkte skadesrefusion: I flere af de forsikringsselskaber, der tilbyder sygeforsikring, er det muligt at få direkte skadesrefusion, så du ikke selv skal lægge pengene ud. Ringe Dyrehospital får pengene direkte fra forsikringsselskabet og du skal kun betale selvrisikoen. Direkte skadesrefusion er en tidskrævende arbejdsproces for os, så vi fakturerer et gebyr for håndtering af fakturaen med dit forsikringsselskab.

Spørg os

Er du i tvivl om hvilken sygeforsikring der passer til din hund eller kat, så spørg os. Vi giver gerne råd og vejledning.

*Kilde: Tidsskriftet “Dyrlægemagasinet”, forsikringsoversigt 2019